Cpn - chlamydioza.pl Forum dla osób zainfekowanych Chlamydia pneumoniae i mykoplasmami, leczących się lub planujących rozpoczęcie leczenia kombinowanym protokołem antybiotykowym (CAP).
Ciezko zrozumiec twoj post.
chodzi ci o to czy mozna robic testy podczas antybiotykoterapi ? tak mozna test elisa.
antybiogramu nie robi sie na cpn ani ctr.
Chodziło mi o to czy można wykonywać badania krwi na Cpn i Ctr podczas terapii.
Czy podczas terapii można też wykonywać wymaz ku innym bakteriom nieatypowym i grzybom. Czy antybiotyki nie wpływają na wyniki?
pozdrawiam
Testy serologiczne możesz robić bezstresowo. Wymazy grzybicze też. Nie robi się wymazów bakteriologicznych bo nie wychodzą
_________________ Wasz hipochondryk
"największym wrogiem człowieka jest jego własny układ nerwowy"
----------------------------------------------------------
cpn, myco ! 2400 NAC ,300 doxy ,250 azytro, 1000 tyni... powoli widać koniec....
Jak chcesz zrobić wymazy na nieatypówki, to musisz być bez abx przynajmniej 2 tygodnie. Antybiotyki hamują wzrost bakteri. Ja miałam dodatkowo gronkowca złocistego na trzy plusy !
_________________ cpn, myko, leczenie: IX08-I09, od VIII09 non stop
VIII09 doxy, azimicin, XI09 doxy, rulid, XII09 doxy, rova, III10 unidox, klarmin,
cały czas NAC, metro, suplementy, antygrzyby też - od 21.06 azitro, od 27.07 rova, bioparox, 2.08 zioła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum